Dette kan jeg godt spise tre ganger for dagen. Jeg er kjempeglad i müsli, men de fleste glutenfrie typene man får kjøpt er ikke akkurat til å juble over – mye sukker og næringsfattig raffinert fluff (cornflakes, puffet ris, osv). Hjemmelaget müsli er derimot kjempegodt – masse næringsrike godsaker, og innhold kan tilpasses etter smak og behov.

Denne varianten er nøttefri men det er bare å bruke det du liker best eller har for hånden. Her brukte jeg tørkede tranebær men den er også god med rosiner, tørket kirsebær, mango, ananas, aprikoser, osv. Best å velge økologisk tørket frukt for å unngå konsentrert sprøytemidler og svovel.

Glutenfri Frokost Müsli


2,5 dl quinoaflak eller hirseflak
10 dl glutenfri havregryn
3,5 dl solsikkefrø
3,5 dl gresskarfrø
1 dl sesamfrø
2,5 dl kokosflak
1/2 ts havsalt
2 dl tørket tranebær eller andre tørket frukt
1 dl hampfrø

0,8 dl honning eller lønnesirup 
0,8 dl kokosolje
10-15 dråper vaniljestevia


Still ovnen på 150 grader og varm honning eller lønnesirup, kokosolje og stevia sammen i et vannbad.


Bland quinoaflak, havregryn, frø, kokosflak og havsalt i en stor bakebolle. Tilsett oljeblandingen og rør godt om. Spre ut på en dyp langpanne og rist i ovnen ca 45 minutter. Rør om 2-3 ganger underveis. 

Müsli er ferdig når den er litt gylden og lukter deilig. Etter at den stekte müslien er avkjølt, blander du inn tranebær og hampfrø. Tranebærene blir nemlig ganske seige hvis de er med på hele steketiden og hampfrø tilsettes etterpå for å beskytte omfintlige fettsyrer. 

Oppbevares i et lufttett glass (så lenge det varer 🙂