Fiskepinner er en veldig populær middag hos oss, og jeg er litt stolt over at mine barn har aldri smakt på de frosne bremseklossene man får kjøpt i butikken. Lettvinte er de nok, men hverken glutenfrie eller sunne – det er bare å ta en titt på innholdet for å skjønne at disse kan neppe kvalifiseres som mat.


Hjemmelaget fiskepinner er derimot både sunne og gode, og selv ganske små barn kan være med på å lage dem. Oppskriften min har utviklet seg litt over tid, og jeg var ganske sikker på at den var helt perfekt inntil i går da jeg sto plutselig tom for mandler. Nei!! Malte mandler har jeg bestandig brukt for å få en fin og sprø skorp på fiskepinnene. Hmmm…da var det bare å lete i skapet og finne på noe annet. Kokos ble det, og denne versjonen var jammen supergod! 


Nå er jeg virkelig sikker på at oppskriften er helt perfekt 😉

Fiskepinner med Kokos


Denne porsjonen passet akkurat til oss (en sulten arbeidskar, lillegutten og meg) men det er bare å justere mengden etter behov. Lag gjerne noen ekstra – gode er de også oppvarmet i stekeovnen.

2 dl revet kokos
1 dl maismel
1/2 -1 ts havsalt eller Herbamare
3/4 ts paprika
1/2 ts hvitløkspulver
ca 1,5 dl jyttemel original
2 pisket økologiske egg
600g torsk eller kveitefilet 


Still ovnen på 225 grader. Skjær fisken opp i passe “pinner” og kle et stekebrett med bakepapir (du kan også bare smøre brettet med kokosolje men disse har tendens til å lime seg fast). 

Bland sammen kokos, maismel, salt og krydder i en skål. Pisk eggene i en annen skål og ha jyttemelet oppi en tredje. 

 Bruk to gaffler til å vende fiskepinner først i jyttemelet, så i egg og til slutt i kokos- og krydderblandingen. 

Fiskepinner legges på stekebrettet og sprutes med litt olivenolje. (Jeg har en kjøkkendings som jeg bruker til å sprute olje med, men en vanlig liten sprayflaske eller forsiktig pensling går sikkert helt fint).

Stekes midt i ovnen i 5 minutter; vendes og stekes videre i ca 5 minutter til de er litt gyldne og sprø.

God middag!