Oh My.

Disse er farlige – du får prøve å spise bare én. I dare you.

Jeg er en håpløs sjokoholiker (av det mørkeste slaget) og elsker kombinasjonen av sjokolade og mynte. Denne oppskriften var en fulltreffer hos oss – sunn, søt og mektig uten sukker eller mel. Veldig fort gjort er de også med kun 6 ingredienser og ingen behov for å varme opp stekeovnen. Er du ikke like dilla på mynte så kan du bytte den ut med vanilje – slik blir de også vidunderlige!

Rå Peppermynte Brownies200 g valnøtter
0,8 dl økologisk kakaopulver eller rå kakaopulver
7-8 dadler uten sten
klype havsalt
1/2 ts Simply Organic peppermint flavoring eller vanilje ekstrakt
0,6 dl gluten- og melkefrie mini sjokoladebiter / hakket mørk sjokolade / rå kakaonibs

*Husk at du kan bruke min rabattkode UGE348 når du bestiller varer fra iherb.com – da får du 5 dollar i rabatt på ditt første kjøp 🙂 rabatten får du også automatisk ved å bruke lenkene i oppskriften.

Hakk en neve av valnøttene for hånd og sett dem til side. Kjør resten av valnøttene og havsalt i kjøkkenmaskinen til de er ganske finmalte (men ikke for lenge – da får du nøttesmør).  


Tilsett dadlene og kjør til du får en klissete masse som henger godt sammen. 


Ha i kakaopulver og peppermynte og kjør i noen sekunder til. Alt skal være godt blandet med en nokså jevn farge. 


Tilsett sjokolade biter og hakkete valnøtter og pulsere i noen få sekunder for å blande dem inn.Kle en brødform med bakepapir og press massen godt nedi. Her bruker jeg potetmosedingsen min for å få det jevnt og flat. Settes i kjøleskapet eller fryseren (ja, nå må du faktisk vente litt) inntil den blir nokså fast.

Når den har stivnet kan den bare løftes ut av formen og skåres opp i passe biter. 

God helg!