Ja, jeg har til og med sterke meninger om noe så banalt som popkorn 🙂

Når vi i helgen skal kose oss med en film (eller den siste OL dagen!) så hører jo popkorn med. Du tenker kanskje at det er så enkelt å bare kjøpe en pose med ferdigpoppet popkorn eller den typen man slenger inni mikroen? Ingrediensene ser jo ganske harmløse ut; maiskorn, vegetablisk olje og salt. 

Men for det første så kommer veldig ofte disse maiskornene fra Amerika der de er nesten garantert  genmodifeserte. Så er det fettet som de fleste matvareprodusentene bruker – det unnvikende “vegetablisk fettet” som er helt sikkert en billig, raffinert og oksidert planteolje. Saltet er også antagelig av den billige og raffinerte varianten som er blitt fratatt sine viktige spormineraler og inneholder antiklumpmiddel.

Økologisk maiskorn poppet i kokosolje er derimot en veldig bra alternativ til både ferdigpoppet eller mikro popkorn (samt andre hæselige snacks som Bacongull, Cheese Doodles, Tasty Friday, Bamser, o.l. Æsj.

Popkorn inneholder faktisk en god del fiber pluss noen B vitaminer, kalsium, fosfor, kalium og sink. Kokosolje er en meget stabil fettype og egner seg derfor utmerket til popkorn fordi at poppingen krever en nokså sterk varme. Oljen gir også en kjempefin smak uten at det virkelig smaker kokos av popkornet. Økologisk popkorn kjøper vi enten på nettbutikken til Økomat Inherred eller her.

Hjemmepoppet Popkorn


1,25 dl upoppet økologisk maiskorn
2 ss økologisk kokosolje
Himalaya salt, uraffinert havsalt eller Herbamare

Varm oljen i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett maiskorn og ha på lokket. Kjelen ristes inntil kornene begynner å poppe.

Skru ned varmen litt og rist kjelen til du hører at det slutter å poppe.

Skru av varmen, hell popkorn over i en stor bolle og ha på salt etter smak. Drypp evt litt smeltet smør oppå – YUM!

Vi synes det er også veldig godt drysset med næringsgjær eller parmesanost og litt pepper. Vil du heller ha det litt søtt så kan du lage en blanding av lønnesirup og smeltet smør og helle over.

God helg!!