Let’s call Yorkshire pudding
A fortunate blunder:
It’s a sort of popover
That turned and popped under
.
– Ogden Nash

«Popovers» er en amerikansk versjon av den klassiske engelske Yorkshire Pudding, og er laget av et eggerøre som blir stekt i muffinsformer. Disse spises ofte som kaffemat med pisket krem og syltetøy eller til suppe og andre middagsretter istedenfor brød. Popovers er meget raske å lage og barna synes det er artig å se hvordan de «puffer» seg opp i ovnen og synker ned igjen under avkjøling. Nesten som en mini souffle!
I går kom gutten min inn fra hønsehuset med 4 varme egg som han mente skulle brukes til popovers. Vi spiste de sammen med blomkålsuppe og en stor salat til middag – det var såvidt vi klarte å spare et par stykker til matpakken neste dag. Nam!

Popover Muffins


4 egg fra glade høner (helst ved romtemperatur)
2,5 dl fersk melk, helmelk, nøttemelk eller kefir (her brukte jeg en blanding av kefir og fersk melk)
1 ss honning eller lønnesirup
2,5 dl glutenfri melblanding 
1/4 ts havsalt

Still stekeovnen på 220 grader og smør en muffinsform med litt kokosolje eller pensle med olivenolje.

Ha egg, melk og honning/lønnesirup oppi en blender og kjør i ca 10 sekunder. Da tilsetter du melblanding og salt og kjør videre i ca 30 sekunder til alt er godt blandet og røret skummer litt.

Hell røret oppi muffinsformer (ca 2/3 full) 

                            

Stekes i 20-25 minutter og spises helst med en gang 🙂