Jeg elsker rawfood snop fordi det er både godt, sunt og lett å lage. De aller fleste oppskrifter for rawfood “godteri” og snacks jeg bruker er basert på nøtter, noe som gjør de meget næringsrike og mektige. Men nøtter passer dårlig både for min datter med PKU og oppi matpakken til min sønn på grunn av et nøtteforbud på skolen hans. Disse kokosrutene er et kjempefint alternativ som er fri for nøtter og passe søt uten sukker. Kokosruter krever veldig få ingredienser og er meget raske å slenge sammen. De passer fint både på tur, oppi matpakker eller til lørdagsgodt.
Kokosruter
Jeg er veldig glad i kokos og spiser den i alle mulige former…kokosmelk, kokosvann, fersk kokoskjøtt, tørket kokoskjøtt, kokosolje, osv. Enkel og ekte supermat 🙂
8 saftige dadler uten sten (110g)
5 dl revet kokos eller kokosflak (130g)
3 ss økokogisk kokosolje
1/2 ts ekte vanilje ekstrakt
klype uraffinert havsalt eller himalaya salt
en neve rå kakao nibs (kan sløyfes)
Smelt kokosolje over et vannbad og bland sammen med revet kokos.
Kjør dadler, havsalt og vanilje i en foodprossesor med S-kniven til du får en klissete masse.
Tilsett kokos- og oljeblandingen og kjør til alt henger godt sammen. Ha i kakao nibs og kjør i noen sekunder til.
Da presser du massen godt nedi en brødform som er kledd med bakepapir. Jeg bruker ofte en potetmoser for å få det jevnt og flat.
Formen settes i kjøleskapet i ca 1/2 time for å stivne litt. Ta bare tak i papiret og løfte ut hele greia. Skåres opp i ruter (eller andre artige fasonger) med en skarp kjøkkenkniv.
Hei.vet du hvilken kategori gårdsegg kommer inn under?
Trine
Så vidt jeg vet er begrepet "gårdsegg" bare markedsføring og kommer fra burhøns. Det samme gjelder "solegg" som bare betyr at hønsene spiser mais som gir plommene en gul farge. "Frittgående" høner har heller ingen tilgang til frisk luft eller uteområder og bor veldig tett, men disse har i hvert fall fast gulv, vaglepinner og et rede 🙂
Flott og informativt innlEGG!:) Jeg tror det er enkelt for folk å bare velge de billigste eggene når de står foran eggehylla i butikken, da ser jo eggene helt like ut! Så bra at noen (les:du)roper litt høyt om hva som er realiteten, så man kanskje tenker seg om neste gang man har valget.
Veldig enig, det interessante er at etter at jeg startet å gi mine høner bløtlagte korn og kun naturlig fôr- altså ingen øko kraftfor heller, så tåler min såkalte eggintolerate datter egg! Et tydelig eksempel på at kosten høner lever på, påvirker vår helse.
Ja, det er alt for mye fokus på at mat skal være billig og at det er bare prisen som teller. Dessverre er det mange som ikke tenker over hvordan maten fremstilles og hva som ligger bak disse eggene som sitter pent i kartonger 🙂
Ja, Gry – helt supert eksempel! Tror nok det er meget få som tenker over hvordan dyrene spiser og at dette kan ha store konsekvenser for oss "downstream" som spiser egg, melk, kjøtt, osv.
Frittgående høner går ikke veldig fritt, de lever under svært kummelige forhold og hakker løs på hverandre. Økologiske egg er for meg det eneste riktige. Du er heldig som har egne høner, jeg håper jeg får mulighet til det en gang selv også. 🙂
Ja, "frittgående" høns har det ikke greit og det er kjempeviktig at vi satser på økologisk drift. Føler meg heldig som har egen høns og vet akkurat hvordan de har det og hva de får i seg. Herlige dyr!
I Tyskland vil ikke majonesprodusenter bruke økologiskegg fordi hønene går fritt å eter sin egen avføring like mye som maten sin.
Dette er ikke så viktig kanskje ?