‘No-bake’ peanøtt & sjokolade julegodt
Ha havregryn og havsalt oppi en foodprosessor og kjør til den blir ganske finmalt. Tilsett dadler og peanøttsmør og kjør i ca 1 minutt til. Tilsett nøttemelk litt etter litt mens maskinen går til alt henger sammen.
Press deigen oppi silikon konfektformer eller en brødform kledd med bakepapir (jeg gjorde begge deler). Husk at det skal være litt plass igjen på toppen til sjokoladen. Det går også sikkert fint å stikke de ut med små utstikkerformer (hjerter, stjerner, o.l.)
Smelt sjokoladen og kokosoljen sammen i et vannbad og rør godt om. Hell over deigen og sett i fryseren noen timer for å stivne. Etter at de er frosne kan de trykkes ut av formene (press litt forsiktig slik at sjokoladen ikke sprekker). Bruker du en brødform så er det bare å løfte hele massen ut med papiret og skjære opp i ønsket biter.
Skriv kommentar