Jeg er ute i kulda hos hønene mine flere ganger for dagen – forer med masse godt, skifter ut steinfrossent vann, snakker pent, koser, ber og oppfordrer. Og NÅ ser det endelig ut som disse damene begynner å våkne fra sin vinterdvale og er på jobb igjen. Fant i hvert fall noen nydelige brune perler gjemt bort i et hjørne i ferd med å fryse, og da ble det pai!

Jeg esker pai – fort gjørt med masse god næring og veldig enkelt å variere innholdet etter det man har i kjøleskapet. Den enkelste måten å lage en pai (glutenfri eller ikke) er jo uten bunn, men for meg blir dette et savn. Denne bunnen er vidunderlig god, krever ingen kjevling og er naturlig glutenfri – kun mandler, fett og egg. Enkelt og greit.

I denne brukte jeg litt hakket grønnkål, løk, og champignon. Spinat eller bok choy funker også utmerket dersom du ikke har grønnkål men det er selvfølgelig bare å bruke det man liker og har for hånd av grønnsaker. Her er det bunnen som virkelig gjør susen!!

Glutenfri grønnsakspai med mandelbunn

 

Bunn:

5 dl mandelmel (jeg maler mandler som er ferdig bløtlagt og tørket i en kaffekvern)
2 ss smør, talg, eller kokosolje
1 økologisk egg
1/2 ts havsalt
evt valgfrie krydderurter

Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle og miks godt, gjerne med hendene eller en gaffel for å bryte opp fettet. Press ut i en paiform og pass på at den ikke blir for tykk på bunnen.

Paifyll:

4-5 økologiske egg
1,5 dl hjemmelaget kefir eller yoghurt
1/2 ts havsalt eller Herbamare
1 finhakket løk
noen gode never hakket grønnkål eller spinat
4-5 hakket champignon


Pisk sammen egg og kefir i en bolle eller litermål. Varm et par ss smør i en jernpanne og saute hakket løk i noen minutter til den blir myk. Tilsett champignon, grønnkål og salt og fres i noen minutter til. Bland dette sammen med egg- og kefirblandingen og hell alt sammen oppi paibunnen. 

Dryss evt med litt revet ost og stek i ca 40 minutter ved 190 grader. Paien er minst like god dagen etter 🙂