Dette innlegget er først og fremst rettet mot dere (and you know who you are) som mener at du ikke har tid til hjemmelaget mat i en travel hverdag.

Her får du en oppskrift for kjempegod og silkemyk tomatsuppe som kan enten lages helt fra bunnen av når du f.eks. har planlagt såpass at det står ferdig opptint kraft i kjøleskapet, eller på en måte som krever litt mindre innsats og kan lages i en fei av ting som kanskje allerede står i skapet.

Alle i familien har blitt veldig glad i denne tomatsuppa – til og med tenåringsjenta som er virkelig et torn i rumpa mi når det gjelder mat. En rask, smakfull, næringsrik, allergi- og barnevennlig middag. What more could you ask?

Tomatsuppe 


2 ss økologisk kaldpresset olivenolje
1 stor løk
2 store fedd hvitløk
ca 800g friske tomater eller 2 boks økologiske tomater
5 dl hjemmelaget benkraft eller 5 dl vann + 1 toppet ts Naturata glutenfri buljongpulver
en neve frisk oregano eller 1 ts tørket
en neve frisk basilikum eller 1,5 ts tørket
1 stor gulrot
1-2 ss honning
1 toppet ts uraffinert havsalt eller Herbamare

Grovhakk løk, tomater og gulroten og press hvitløk. Varm oljen i en suppegryte og fres løken i noen minutter til den blir myk. Tilsett hvitløk, tørkede urter, salt, og gulrøtter og la det surre i noen minutter til. Tilsett tomater og kraft, rør godt om, sett på lokk og la det hele småkoke i ca 25 minutter. Bruk en stavmikser eller en blender og kjør til suppa er fri for klumper og jevn (dette er mine barn meget nøye på). Tilsett honning og rør godt om.

Anbefalt tilbehør:

*Cashewkrem:

1 dl cashewnøtter
1 dl vann
2 ts sitronsaft
1/4 ts havsalt

Kjør alle ingrediensene på fullt i en blender til du får en jevn og deilig krem 🙂

Nå er det virkelig no excuses dersom du tenker at tomatsuppe fra en pose er en grei og enkel middagsløsning 😉

Ha en fin fredag!