Oppskriften for denne deilige salaten fikk jeg fra min kjære venninne, Marsi som er en av verdens beste kokker og har utrolig talent for kryddere, sauser og dressinger. Slike bønnesalater passer utmerket til både picnic, kurvfest og lunsj. Den bugner av næring med fargerike grønnsaker, sunt fett, protein og mettende fiber. Ta gjerne med salaten i matpakken isteden for kjedelige brødskiver med brunost – da har du virkelig noe deilig å se frem til i lunsjpausen (og sikkert noen misunnelige arbeidskollegaer 🙂 

Kikertsalat med yoghurt- og karridressing


ca 7 dl ferdigkokte kikerter (eller 2 bokser – helst økologisk og uten tilsetningsstoffer)
5 dl raspet gulrøtter
3 dl hakket paprika (rød, gul eller oransje)
ca 0,5 dl finhakket rødløk
3 dl cherrytomater delt i to
et par store never med frisk koriander 

Dressing:

2,5 dl yoghurt* (helst hjemmelaget men det går også fint med yoghurt naturell eller gresk yoghurt)
2 ss kaldpresset virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
1,5 ts karripulver
3/4 ts uraffinert havsalt eller mer etter smak
1 finhakket eller presset fedd hvitløk
1/2 ts sort pepper

* For en melkefri dressing erstatt yoghurt med 1,25 dl rå cashewnøtter + 1,25 dl vann + klype salt. Kjør i en blender på full guffe til du får en yoghurtaktig krem.

Ha kikertene oppi en stor bolle (dersom du bruker kikerter fra boks skal de siles av, skylles og kan kvikkes opp med en skvis sitronsaft). Hakk paprika, løk, hvitløk og koriander og grovrasp gulrøtter. 

Bland grønnsakene sammen med kikertene. 

Ha alt til dressingen oppi en litermål eller et glass og pisk godt sammen.

Hell dressingen over og bland godt. Salaten kan gjerne stå noen timer eller natten over i kjøleskapet (hvis du klarer å vente 🙂 Jeg bruker ikke å tilsette tomatene til rett før salaten skal spises for å unngå at de blir slappe.