Jeg har tendens til å kjøre meg litt fast når det gjelder salat, og har for tiden et tiltak på gang for å bryte oss ute av det vanlige. Som regel er dagens salat basert på noe grønt (spinat, hjertesalat, kål, osv.) og toppet med det som finnes av grønnsaker i kjøleskapet – raspet gulrøtter, tomater, squash, agurk, avokado pluss et dryss med nøtter/frø. Men særlig nå som vi går mot sommeren og utvalget av frukt og grønt er på opptur er det på tide å finne på noe nytt. Her kommer en enkel hverdagssalat som er meget fort gjort å lage og proppfull med god næring. Dressingen gjør virkelig susen i denne salaten og hele greia kan gjerne stå i kjøleskapet natten over før den spises. Passer også utmerket til kurvfest, matpakken eller picnic!!  
Dersom du synes rå brokkoli er tungt fordøyelig kan den bare forvelles eller dampkokes i noen få minutter så kastes oppi et isvannsbad før du bruker den i salaten. Brokkoli spiser vi mye av og her kan du lese et tidligere innlegg om næringsfordeler og hvor supersunt det er med brokkoli i kostholdet!

Brokkolisalat med creamy honning & sennepsdressing


1 stor brokkoli
solsikkefrø
økologiske rosiner (kan sløyfes)

Dressing:
1,5 dl kefir eller yoghurt 
1 ss grov sennep (jeg brukte hjemmelaget kombucha sennep)
2 ss rå eplecider eddik eller godt brygget kombucha
1 ss honning
havsalt og pepper
Brokkoli toppene kuttes opp i små biter og stilkene skrelles og skåres opp i pene stykker. Ha oppi en stor bolle og tilsett noen gode never med solsikkefrø og rosiner (jeg liker å riste solsikkefrøene forsiktig i en jernpanne når de skal brukes i salat, men dette kan du også hoppe over).

Pisk sammen dressingen, hell over salaten og bland godt.