God mandag alle sammen! Nå nærmer det seg slutten på skoleåret og starten på feriesesongen – YAY! 

Nå som grillsesongen er også i full gang tenkte jeg å dele min versjon av potetsalat. Jeg leste nå nettopp at norske dagligvarekjeder solgte potetsalater for drøyt 165 milloner kroner i fjor!! Går det virkelig an?? ÆSJ – Jeg hæler ikke ferdiglaget potetsalat som drukner i soyamajones og tilsetningsstoffer, og som inneholder nesten ingenting levende men likevel kalles for “salat”. Her kan du lese ingrediensene på Delikat sin potetsalat som fikk en femmer i TV2 hjelper deg sin smakstest…

Potet (57 %), soyaolje, vann, creme fraiche (4 %), soltørkede tomater (2 %), eddik, sennepsfrø, eggeplomme, sukker, salt, løkpulver, konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), provance krydder, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), hvitløk, surhetsregulerende middel ( melkesyre, natriumdiacetat), krydder, aroma.

Å hjelpe meg.

Her får du i hvert fall et alternativ som er proppfull av fargerike grønnsaker og masse smak uten mye krimskrams. Denne spiste vi sammen med gode venner i helgen til årets første grillede elgburgere med rabarbrapai og hjemmelaget is til dessert – yum!!

Majonesfri potetsalat passer også kjempefint for de som ikke kan spise egg og melkeprodukter 🙂


Majonesfri potetsalat


1 kg små røde eller hvite poteter med tynt skall 
1/2 ts uraffinert havsalt

1/2 stor agurk
2 store paprika i ulike farger
et par store never cherrytomater, gjerne i ulike farger
1/2 røk løk eller 3-4 små vårløk
kalamata oliven

Dressing:
1 dl godt brygget kombucha, ris eddik eller rå eplecider eddik 
4 ss kaldpresset olivenolje
1/2 ts uraffinert havsalt
pepper

*Både poteter og paprika ligger høyt på listen over grønnsaker som er mye sprøytet, så velg helst økologisk

Slik gjør du…

Potetene vaskes og skjæres opp i passe terninger. Ha de oppi en kaserolle, dekk med vann og tilsett salt. Kok potetene til de er såvidt møre (ca 8 min). Pisk sammen dressingen mens potetene koker. 

Når de er ferdige, sil av vannet og ha potetene oppi en stor glass bolle. Ha på dressingen og la dette avkjøle. (Dette kan gjerne gjøres dagen før).

Agurk og paprika skjæres i terninger. Løken hakkes og tomatene deles i to. 

Ha alt oppi bollen sammen med potetene og hiv inn noen never kalamata oliven. Smak til med salt og nykvernet pepper og bland litt forsiktig slik at potetene ikke går i stykker.

Happy grilling 🙂