Min flinke og kreative vennine, Solhild har enda en gang kommet med sunne, deilige og barnevennlige alternativer til de vanlige skuffekaker og annet soppelmat som dukker gjerne opp på skoler, idrettslager og barnehager i disse tider! Er det ikke fantastisk?? 

Dette skriver hun…

I disse avslutningstider blir det mye kaker! Hva med å ta med ett fruktfat i stedenfor en kake til kakebordet? Vi hadde med dette fatet til sommerfest i barnehagen, og alt forsvant!

Vi hadde med kake også da, vi har jo to barn der. Gluten og sukkerfri sjokoladekake med «is-glasur». Med så mye kaker regnet jeg med det ville bli vanskelig å holde barna unna kakene så da er det bedre med et ok alternativ. Fruktfatet var det eneste på bordet… mye sånne skuffekaker..


Håper også dere blir inspirert til å tenke litt ut av boksen og vise andre foreldre at barna har overhodet ikke behov for masse søtsaker og krimskrams når noe skal feires. Det går faktisk an å kose seg med sunn og næringsrik mat!!

Iste med frukt – nam!!Solhilds gluten- og sukkerfri skjoladekake


Kakebunn (basert på sjelemat sin kakeoppskrift)

50g kokosmel + 6 egg eller 100g mandelmel + 3 egg
1/2 ts natron
1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk
2 ss kakao
1/4 ts salt
1 ts pulverkaffe
1 ts vanilje ekstrakt (eller evt 1 ts vaniljesukker)
1 dl rømme/kesam/creme fraiche/kokoskrem
evt søtning (3 ss sukker/honning/lønnesirup)

Glasur/krem/fyll

10 dadler + 1 dl vann
3 avokado
1-2 dl kokoskrem/kokosmelk
4 ss kakao
1 ts vanilje ekstrakt eller vaniljesukker
søtning i form av noen dråper stevia, lønnesirup, sukker eller en blanding

Fremgangsmåte kakebunn:

Bland det tørre, ha deretter oppi det flytende + egg. Hell i form (ca 20cm) og stek på 180 grader i 30 minutter.

Glasur:

Kok opp eller bløtlegg dadlene i vannet. Avkjøl og bland alt til en jevn masse i en blender. Juster med kokosmelk til en passe konsistens. Smak til med søtning.

Montering:

Del kakebunnen i 3 lag. Fyll med krem. Kle deretter kaken på toppen og rundt med resten av kremen. Pynt med f.eks. friske bær/frukt eller annen kakepynt.

P.S. Kokosmel, xantan gum, fiberhusk, vanilje ekstrakt og stevia finnes i de fleste helsekostbutikker men kan også bestilles enkelt og billig hos iherb.com 😉