Skal du ut på tur i påsken? Kvikklunsj og appelsiner er jo folkets favoritter men disse gir kroppen bare kortvarig energi som hjelper kun der og da. Bare en kort tid etterpå så triller blodsukkeret ned trappa og havner rett i kjelleren igjen. Ute på tur med slitne, kalde og sutrete barn (og foreldre) med lavt blodsukker? 

Not my idea of a good time. 

For noen uker siden var jeg med på en spennende, utfordrende, ydmykende og fantastisk fin jentetur på vakre Finnmarksvidda. Bortimot 4 mil gikk vi på ski med sekk på ryggen og mot i brøstet. Å holde energien oppe i den sjokkerende finnmarkslufta var i alle fall meget viktig, og her gjalt det å ha et godt lager med næringstett, fett- og proteinrik mat i sekken. 

På slike turer kan det å ha matintoleranser være en ekstra utfordring, men med litt planlegging og innsats på forhånd har man kjempegod hjemmelaget turmat for både store og små. 

Her er i alle fall mine turfavoritter – bare klikk på linkene for oppskrifter 🙂


Og sist men ikke minst, glem saften og fyll termosen med rykende varm benkraft 🙂 Good to go!!

Ønsker alle en riktig god påske!!