Denne salaten laget jeg helt på sparken for å bruke opp et stakkars blomkålhode som hadde ventet en god stund i kjøleskapet. Salaten er basert på den tradisjonelle tabulleh som kommer opprinnelig fra Midtøsten og er basert på bulgur, tomater, persille og mynte. Bulgur fremstilles av durumhvete og er derfor ikke glutenfri, så ofte lager jeg en glutenfri versjon av tabulleh med quinoa. Denne versjonen derimot er ikke bare glutenfri men basert på blomkål og dermed helt fri for korn (eller pseudokorn som quinoa egentlig faller under). Fort gjort er den jo siden man slipper å koke noe som helst og meget bra for å bruke opp det du har av grønnsaker.Blomkål er virkelig et blankt ark og kan brukes på utrolig mange måter. I tillegg er den kjempesunn med masse gode næringsstoffer og lite karbohydrater slik at den påvirker blodsukkeret til svært liten grad. Vil du vite mer om blomkål sine næringsfordeler så kan du lese dette innlegget.


Blomkål Tabulleh


1 hode blomkål
1 liten eller 1/2 stor rød paprika
1/2 agurk i terninger
1 stor bunt persille, hakket
ferske mynteblader
1-2 stilker av selleri i tynne skiver

Dressing:
ca 0,5 dl økologisk virgin olivenolje
ca 0,5 dl ferskpresset sitronsaft
1-2 fedd hvitløk, presset
1 ts uraffinert havsalt eller Himalayasalt

Toppes evt med:
kalamata oliven
avokado i terninger
cherry tomater

Bryt opp blomkålhodet i mindre biter og kjør de noen runder i en kjøkkenmaskin til du får en riskaktig konsistens. 

Ha den oppi en stor bolle og tilsett de øvrige ingrediensene. Pisk sammen dressingen og hell over. Salaten blandes godt og kan gjerne stå noen timer i kjøleskapet før servering. Holder seg kjempefint i et par dager.