God søndag alle sammen!


Jeg driver for tiden å utvikle gode og sunne oppskrifter for min niese som har nettopp fått livet snudd opp ned med diabetes 1 diagnose. Hun er heldigvis en veldig klok og fornuftig fjortis som skjønte med en gang at et lavkarbo kosthold er absolutt den beste veien å gå, men har imidlertid en mor (min kjære søster) som virkelig ikke liker å lage mat. Da er behovet for enkle oppskrifter ganske stort 🙂  

Her kommer derfor enda en lavkarbo oppskrift for deilige vafler som vi synes ble så fantastisk gode at den måtte også deles med dere. Næringsrike vafler med god samvittighet!  

 

 

Lavkarbo vafler –sukkerfri, kornfri

4 ss kokosmel
1 ts natron
1/2 ts malt kanel
1/4 ts havsalt
3 dl rå cashewnøtter
4 store egg (helst øko), ved romtemperatur
ca 2 dl helmelk eller kokosmelk
1 ts vaniljeekstrakt og/eller 1 ts kardemomme
2 ss sukrin eller noen dråper vanilje stevia etter smak
4 ss kokosolje, smeltet

Litt ekstra kokosolje for å smøre på vaffeljern

For sjokoladevafler: 1-2 ss rå kakao og stevia med sjokoladesmak. Ekstra nam!

Forvarm vaffeljernet.
I en liten bolle, bland sammen kokosmel, bakepulver, kanel, og havsalt.
Ha rå cashewnøtter, egg, melk, vanilje ekstrakt, honning og kokosolje i en blender. Kjør på full guffe til det blir jevnt og kremaktig.
Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt til du får et glatt og kremaktig røre. Bruk en slikkepott for å skrape ned sidene og bland igjen.


Pensle vaffeljernet med kokosolje.
Hell litt av røret i vaffeljernet (litt mindre enn du vanligvis bruker)
La den steke i omtrent et minutt og pass godt på slik at den ikke brennes.


Vaflene kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i ca 2 dager. Ypperlig til matpakken og varmes også lett opp i en brødrister!