Høres det ikke direkte syndig ut? Jeg går på litt av en sjokolade-kick for tiden…kanskje noe med vinter og mørketid som gjør at hjernen skriker ut? Heldigvis finnes det mye sunt som kan tilfredstille slike behov 😉


De fleste typer granola og frokostblandinger har et ganske høyt karbohydratinnhold nettopp fordi de er basert på korn. Selv “sunnere” typer kornblandinger som du får kjøpt inneholder også en god del sukker – både tilsatt og fra tørket frukt.

Og har du noen gang sett på næringsinnholdet på Quaker Crüsli med sjoko-smak? Den inneholder hele 30g sukker og 67g karbohydrater per 100g!! Fyttirakkern. Ikke for å nevne raffinerte oljer og masse andre unødvendige tilsetningsstoffer.

Denne varianten er derimot helt fri for korn og sukker, og smekkfull med proteiner og sunt fett. Oppskriften er også meget fleksibel – du kan bare hive inn det du har for hånden av nøtter og frø. Vil du ha den nøttefri så kan du selvsagt bare bruke frø. Smaken kan også varieres ved for eksempel å droppe kakaopulver og bruke malt ingefær isteden. 

The sky’s the limit!

Granola er veldig godt blandet med kefir, yoghurt naturell (gjerne hjemmelaget) / helfet gresk yoghurt, eller oppi en smoothie for litt krunsj. Jeg spiser den ofte som en snack rett fra glasset eller drysset over pisket krem for en enkel dessert. YUM!


Sjokolade granola


50g kokosolje
0,5 dl rå kakaopulver eller vanlig kakaopulver
Noen dråper flytende stevia med sjokoladesmak eller litt sukrin (søtes etter behov)
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts ceylon kanel
400g kokosmasse 
100g gresskarfrø
100g solsikkefrø
100g hakkede mandler
100g valnøtter i mindre biter
ca 75g hele linfrø

1/4 ts mineralsalt


Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt kokosoljen i et vannbad og rør inn søtning, kanel og kakaopulver.

Bland sammen alle nøtter, frø, salt og kokosmasse i en stor bolle. Hell kokosolje-blandingen over og rør sammen slik at alt blir godt dekket med olje.

Spre massen jevnt utover langpanna. 

Stekes på 180C i ca 20 minutter til den er gyllenbrun og litt crispy. Pass godt på for denne blandingen vil brenne veldig lett! Jeg stiller en klokke og rører den om ca hver 5. minutt. 

Granola oppbevares i en lufttett beholder.