Nøtter og frø er et perfekt næringstett og mellommåltid med masse sunt fett og proteiner og lite karbohydrater. Men de aller fleste ferdig nøttemikser man får kjøpt inneholder både det ene og det andre av sukker, raffinert salt og dårlige oljer. Heldigvis er det superenkelt å lage din egen miks som du kan ha med i veska, oppi barnas matpakke eller noe du kan kose deg med mens andre skuffer i seg potetgull og ostepops på fredagskveld!
Her er det jo bare å bruke det du måtte ha for hånden eller liker best av ulike nøtter og frø…valnøtter, pekannøtter,gresskarfrø, solsikkefrø, osv. Kjekt også dersom noen har nøtteallergi eller et nøttefritt skolemiljø. Du kan også redusere eller droppe mengden med chilipulver dersom barna synes det er for spicy.

Chili-lime nøttemiks

 
3 dl rå cashewnøtter
3 dl rå mandler
3 dl usaltede peanøtter
3 ss smeltet smør 
Saft fra 1 lime
1 ts. chilipulver (mer eller mindre etter smak)
1 ts. spisskummen
1/2 ts hvitløkspulver  
1/2 ts. løkpulver
uraffinert havsalt/mineralsalt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 170°og kle en stekeplate med bakepapir.
Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland godt sammen. Smak til med mineralsalt.
Hell blandingen over på bakepapiret og spre jevnt utover.

Stekes i 10-15 minutter (jeg rører litt om ca halveis under steketiden)

Oppbevares i lufttett glass.