Vi spiser en god del eggeplommer her i huset slik at jeg får ofte en opphopning av eggehviter i kjøleskapet. Disse hiver jeg vanligvis oppi lavkarbo vaffelrøre, kjøttboller eller pai, men nå har jeg funnet på noe nytt…deilige lavkarbo kransekakeaktige mandel cookies med kun 4 ingredienser! Helt supert til kaffekos eller en liten frokost treat i helgen 😉


Disse kjeksene er litt sprø på utsiden med en lett og luftig konsistens inne som smelter rett på tunga. Helt perfekt til å dyppe i kaffen!


Pssst…disse kan også være en fin liten overraskelse i barnas matpakke (og du kan bare ti stille om at de er sunne!)Mandel cookies – sukkerfri, glutenfri, lavkarbo


3 eggehviter

0,5 dl sukrin

1 ts mandel ekstrakt

5 dl mandler 


Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad, kaffekvern eller med en stavmikser.


Stivpisk eggehvitene i en stor bakebolle. Gradvis tilsett sukrin til blandingen blir veldig stiv og blank. 


Tilsett mandel ekstrakt og finmalte mandler. Vend alt FORSIKTIG inn med en slikkepot – ikke overmiks for da slår du ut all lufta.


Kle en stor langpanne med bakepapir og scoop deigen ut i passe rundinger (jeg bruker bare to store skjeer) og la kjeksene stå på benken i ca 1 time for å stivne.


Stek i ca 30-45 min ved 150 grader til de får en fin gyldne brunfarge. Slå av stekeovnen og la kjeksene stå i ovnen i ca 15 minutter til for å tørke litt.


Avkjøl helt før oppbevaring i en lufttett container.

God helg!