I går ble jeg intervjuet av NRK i forbindelse med smågodt-hysteriet som opptar mange nå for tiden. Jeg ble blant annet utfordret til å til å sette sammen et sunnere påskeegg og komme med forslag til andre ting enn billig godteri man kan putte oppi. Jeg tok med meg journalisten i Helios butikken i Trondheim og vi satt sammen et kjempegodt og sunt påskeegg på null komma niks.

Jeg har ellers ikke tenkt å utdype mine meninger om priskrigen på smågodt – forhåpentligvis vet dere hva jeg synes om å hamstre dritt billig dritt stappfull med raffinert sukker kjemikalier og e-stoffer.

Helt tragisk.

Tenkte heller å dele dette godteriet som jeg har blitt fullstendig hektet på og som er et helt ypperlig alternativ til Kvikklunsj når man trenger litt påfyll i fjellet. Her trenger du heller ingen stekeovn, så du kan til og med trylle de frem på hytta.

Har du ikke peanøttmel så kan du også bruke kokosmel, og jeg antar at mandelmel også går fint men dette har jeg ikke testet. Smaken og konsistensen blir ikke helt det samme med kokosmel men kjempegod for det! Bare husk at du skal bruke MYE mindre kokosmel.

 

Lavkarbo peanøttbarer med sjokoladetrekk

170 g smør (smeltet)
179 g peanøttsmør (smeltet)
1-1,5 dl Sukrin melis

1/2 ts vanilje ekstrakt
1/4 ts flytende stevia ekstrakt
5 dl peanøttmel eller mandelmel (eller 3-4 ss kokosmel)

Sjokoladetrekk:

75g mørk sjokolade (minst 85% kakao) + 1 ts kokosolje

Slik gjør du…

Kle en glass form eller liten langpanne med bakepapir.

Smelt smør og peanøttsmør sammen i et vannbad, ha oppi en bakebolle med sukrin, vanilje, og stevia og bland godt. Rør inn peanøttmel til deigen henger godt sammen og klumpene er borte. Her kan det være en fordel å bruke håndmikser men det går også helt fint å mikse sammen for hånd.

Trykk deigen jevnt ut i formen. Jeg bruker først fingrene så tar jeg et glass med en flat bunn for å få til en fin overflate (dette er litt viktig for å få sjokoladetrekket jevnt fordelt).

Smelt sjokoladen og kokosoljen sammen i et vannbad. Rør litt sammen og hell over deigen. Jeg bruker en slikkepot for å spre det jevnt utover – pass godt på at du kommer helt ut til kanten.

Da setter du formen i kjøleskapet i ca 1 time for å stivne før du løfter ut hele greia og skjære den opp i barer eller mindre biter.

 

DSC_0258

Ønsker alle en riktig god påske!!