Hele helgen har gutten min hatt besøk av en kamerat og vi har så vidt sett øyene på disse kompisene bortsett fra når behovet for drivstoff har meldt seg. 13 år gammel gutter trenger jo ganske hyppig påfyll, og nå på mandagsmorgen finnes det knapt noe igjen i kjøleskapet bortsett fra litt surkål og et par skrukkete agurker. Herregud hvor stor respekt jeg har for alle verdens mødre med flere gutter i huset som skal fores opp til å bli store og sterke!

Jeg måtte i alle fall finne på noe næringsrikt for å mette disse magene med i dag også, så da ble det tyttebær scones. Disse kan faktisk trylles frem på en drøy halvtime så nå har du noe enkelt som er garantert til å imponere familien til en koselig påskefrokost.

Har du ikke tyttebær i fryseren så kan du selvsagt bytte de ut med f.eks. blåbær, bringebær eller hakket mørk sjokolade.

 

Tyttebær scones

4 store egg
50 g smeltet meierismør, kokosolje eller ghee
170 g helfet gresk yoghurt, crème fraîche eller rømme
ca 80g Sukrin + 3 dråper stevia (søtes etter smak)
1/2 ts salt
1/2 ts natron
80 g kokosmel
1-3 dl tyttebær, blåbær, bringebær eller hakket mørk sjokolade

Slik gjør du…
Forvarm ovnen til 180 ° C
Smør en stekeplate eller kle den med bakepapir.

Ha egg, smør, yoghurt, Sukrin, salt og natron til en bakebolle og miks godt med en håndmikser.

Tilsett kokosmelet og bland godt. La røret stå noen minutter og rør inn bær eller sjokolade biter. Røret skal være nokså bløt så hvis det blir veldig stivt kan du tilsett f.eks. et skvett fløte, vann eller kokosmelk.

Ta ca 2 ss røre per scone og legg de på stekeplate og former de litt med fingrene eller en skje.

Stekes i 25 minutter eller til de blir gyldne på toppen og litt brun under.

Serveres varm eller ved romtemperatur og oppbevares i en lufttett container i noen dager eller i fryseren i et par måneder – altså, dersom du i det hele tatt har noe igjen 😉

 

DSC_0269

DSC_0272

DSC_0274

DSC_0275

DSC_0277

DSC_0286