Hei dere! Håper alle har hatt en strålende påskeferie og har kommet fint gjennom den første arbeidsuka. Nå har vi jo gått over til sommertid igjen og jeg nyter disse lange dager med masse ekstra dagslys. Herlig å kunne gå kveldsturen med hundene uten hodelykt og refleks!

Jeg brukte i alle fall litt tid i påskeferien til å eksperimentere videre med kokosmel, så her kommer oppskriften på mitt nyeste skapningen (som fikk forresten tommelen opp fra guttene her hjemme, og det får absolutt IKKE alt jeg prøver meg på!)

God helg!

 

Lavkarbo blondies med mørk sjokolade 

50g smeltet smør eller kokosolje
0,5 dl Sukrin + 4 dråper stevia glycerite
1 ts vanilje ekstrakt
2 egg
1 dl helmelk, kokosmelk eller nøttemelk
1,25 dl kokosmel
½ ts natron
¼ ts salt
75 g grovhakket mørk sjokolade (jeg brukte mørk sjokolade med bringebær og det var knallgodt!)

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en glass bakeform med kokosolje eller smør.

Pisk sammen smør, Sukrin, stevia, vanilje, egg og melk i en bakebolle. I en annen bolle visp sammen kokosmel, bakepulver og salt. Ha de tørre ingrediensene oppi de våte og bland til alt er godt kombinert. Rør inn hakket sjokolade.

Røret skal være nokså fast men ikke helt stivt og vanskelig. Dersom det blir for tørt kan du tilsette litt ekstra melk.

Ha røret i formen og smør det jevnt ut med en slikkepott.

Stekes i ca 25 minutter eller til kantene blir litt gyldne og du kjenner at det blir litt fast.

Avkjøles på en rist i minst 15 minutter før de skjæres i ruter. Disse er ganske skjøre og smulete frem til de er helt avkjølte.

 

DSC_0256

 

DSC_0259

 

DSC_0260

 

DSC_0263