Hallo igjen kjære lesere!

Uff, våren har vært en meget travel tid her på gården, og bloggen er ikke det eneste som lider av omsorgssvikt! Men nå har vi endelig kommet oss ut av årets lammetåke og flesteparten av sauene koser seg ute på sommerbeite slik at bena har landet litt mer tilbake i hverdagen igjen.

I dag er det nydelig vær her i Trøndelag og jeg fikk akutt lyst på noe kaldt og sjokoladeaktig som ikke skulle kreve mye innsats. Her kommer derfor noe jeg tryllet frem i en fei; en lavkarbo og sukkerfri vri på min tidligere oppskrift på avokado sjokoladepudding på pinner.

Disse er utrolig fort gjort å lage – du trenger bare å planlegge såpass at de får tilstrekkelig tid til å fryse (minst 3 timer). Ventetiden er jo det verste!

Du kan bruke alle slags melk i denne oppskriften siden kakao dominerer smaken, men jeg anbefaler at du bruker en type melk med et godt fettinnhold – jeg synes det beste er kokosmelk. Du kan også tilsette 1 ss usaltet smør eller ghee hvis du vil ha de enda mer kremaktige. Jeg har ikke prøvd det ennå men jeg tenker at most banan kan også brukes i stedet for melk hvis du ikke bryr deg så masse om karbohydratinnhold. Jeg tipper det blir enestående!

Både collagen protein og eggeplommer kan sløyfes men de øker næringsinnholdet betraktelig. Disse ispinner er såpass sunne at de kan godt spises til frokost eller som en snack for sultne barn etter skole. Får du en gjeng med barn innom huset så blir du sikkert kåret til nabolagets kuleste mamma 😉

Enjoy!

 

SJOKOLADE ISPINNER – lavkarbo, sukkerfri

5 dl helfet kokosmelk, fløte, helmelk eller nøttemelk

1/2 moden avokado (ca 50g)

1-2 eggeplommer 

0,5 dl kakaopulver

1-2 ss hydrolysert collagen (kan sløyfes) 

1 dl Sukrin/erythritol

ca 10 dråper sjokolade stevia eller stevia glycerite 

1/4 ts uraffinert mineralsalt

Kjør alle ingrediensene sammen i en blender til du får en jevn konsistens. Hell oppi ispinne former, frys og nyt!

 

IMG_2768

Mr. Sir