På mandag hadde min kjære gubbe bursdag – samme dag som den fantastiske Freddie Murcury skulle ha fylt 70 år. Gubben ble ikke fullt så gammel, men han fikk Queen sin «Night at the Opera» vinyl plate og denne nydelige mocca ostekake. Dagen var en fulltreffer 🙂

Denne oppskriften som jeg fikk fra noen gode venner i USA har ligget i mitt arkiv i over 20 år uten at jeg har prøvd den en eneste gang. På grunn av både sukker- og gluteninnholdet i den originalen måtte jeg gjøre noen justeringer, men den nye lavkarbo/sukkerfrie utgaven smakte helt himmelsk og ble godkjent av bursdagsbarnet som ELSKER søtsaker. (kaken er til og med sunn, men det snakker vi ikke noe om 😉

Enkel og relativt kjapp er den også (bortsett fra de timene den må stå kaldt for å stivne – men det handler jo bare om å planlegge!)

So, without further ado…

 

Mocca ostekake

Bunn:

2,5 dl malte mandler

2 ss smeltet meierismør

2 ss Sukrin / erythritol

klype mineralsalt

Fyll:

60g mørk sjokolade (minst 85% kakao)

2 pakker (400g)  kremost naturell (f.eks. Philadelphia)

4 egg

2-3 ts mørkbrent pulverkaffe

1,5 dl sukrin + 1/4 ts stevia glycerite

klype mineralsalt

Rør sammen malte mandler, smeltet smør, sukrin og salt og press godt nedi en 20 cm kakeform med løs bunn.

Smelt sjokoladen over et vannbad og rør litt om.

Bruk en håndmikser og visp kremost til den blir myk og smidig. Tilsett eggene en av gangen og miks godt. Hell i Sukrin og miks igjen.

Tilsett smeltet sjokolade, pulverkaffe og salt og miks godt.

Hell røret oppi kakeformen og stek midt i stekeovn ved 175 grader i ca 45 min til den er nesten fast.

La den avkjøle på rist i ca 45 min så sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller natten over for å stivne. 

Pyntes med revet sjokolade og gjerne friske bringebær hvis du har!

 

card

14269896_10208841665393038_980896428_n

14281416_10208841665113031_63156393_n

 14256321_10208841663953002_780322863_n