Gelatin er fantastisk bra for tilheling av slimhinnen i mage-tarmsystemet, og i kombinasjon med gode probiotiske bakterier har du en tarmvennlig dream team. Dette er spesielt viktig for alle som har en skadet tarmslimhinne/lekktarm i forbindelse med autoimmun sykdom, inflammatoriske tarmsykdommer (IBS, cøliaki, Chrons, kolitt) eller matintoleranser.

Disse gummi gobitene er laget med gelatin og er kjempesunne og rask og enkel å lage. Du kan også fint justere smaken for å finne din egen personlige favoritt.

I disse brukte jeg hjemmelaget upasteurisert melk kefir men det går helt fint å bruke kefir fra butikken. Dersom du følger Autoimmun Protokollen og/eller unngår melkeprodukter kan du bruke kokosmelk eller kokosmelk kefir. Jeg synes disse smaker veldig gode med kokosmelk men da mister du jo den probiotiske fordelen. Du kan også selvsagt bytte ut bringebær med andre typer bær for litt variasjon.

Jeg hev også 1 ts Acai pulver oppi disse for ekstra antioksidanter og C-vitamin, men dette kan sløyfes hvis du ikke har.

 

Tarmvennlige gummi godis

2-3 dl bringebær (fersk eller frossen)

2,5 dl melk kefir, kokosmelk eller kokoskefir

2,5 dl vann (lunkent)

2 ss gelatin pulver (jeg bruker Great Lakes gelatin fordi den kommer fra gressforede dyr 🙂 )

1 ts Acai pulver (kan sløyfes)

1/4 ts vaniljepulver eller 1/2 ts ekte vanilje ekstrakt

Søtning etter smak: litt honning for Autoimmun Protokollen ellers stevia, erythritol/sukrin.

Slik gjør du:

Varm bringebærene i en liten kjele på lav-middels varme og mos de forsiktig med en tresleiv til de brytes ned til en saus. 

Tilsett Acai pulver, vanilje og evt søtning og rør om.

Bland gelatin med vann i en medium bolle. Tisett bringebær-blandingen og pisk sammen.

Rør inn kefir/kokosmelk til alt er godt kombinert.

Obs! Pass på at gelatin-blandingen ikke er for varm for å unngå at du ødelegger probiotika bakterier i kefiren. 

Smak og tilsett søtning etter behov.

Hell alt oppi en firkantet form som du har kledd med bakepapir eller i små konfektformer.

Sett i kjøleskapet for å stivne (tar ca en time).

 

Da er det bare å skjære opp i mindre biter og nyt!

Oppbevares i kjøleskapet.