Når var siste gang du var helt utkoblet? Uten Facebook, uten Instagram, uten Google, uten e-post?

Altså – off the grid.

Fordi at vi bor litt avsides ut i skogen er vi avhengig av satellitt-internett som kan plutselig ta feriedager uten forvarsel. For mesteparten av denne uka har vi vært uten internett, noe som er meget ugunstig for meg som har hjemmekontor. I tillegg var ingeniøren i huset selvsagt bortreist, og siden jeg er så tragisk lite teknisk var det var bare å vente på gubbens hjemkomst.

Jeg kjente jo at jeg ble skikkelig irritert. Hvordan i all verden skal jeg få til å jobbe, lese e-poster, følge med på Facebook, betale regninger, Skype med Mamma, laste ned podcasts, lese nyheter, google…??? Herregud, går det an å leve sånn??

Men etter irritasjonen over tvangsutkoblingen gikk over så fant jeg ut at det var rett og slett bare å akseptere situasjonen. Og vet du hva? Verden gikk faktisk ikke under.

Jeg fikk 2 fine dager med lange turer, strikking, lesing, yoga og til og med litt baking. Kanskje når vi ikke er konstant bombardert med masse inntrykk, meldinger og meninger som stadig avbryter våre tanker er vi mer åpne for nye ideer og inspirasjoner. Dette har jeg litt tro på.

Alt er en gave!

Anyway…nok med det.

Jeg fikk som sagt tid til litt baking og har prøvd meg frem til denne sitronkake som er fri for både sukker, korn og melkeprodukter samt at den inneholder masse sunne næringsstoffer (og den fikk til og med tommelen opp fra minsetmannen som er egentlig ingen fan av kokos).

Cake for breakfast! Woot woot!

 

SITRON & KOKOS FORMKAKE

Forvarm ovnen til 175 °. Kle en brødform med bakepapir (la papiret henge litt over sidene).

Ha kokosmmel, kokosmasse og revet sitronskall i en foodprosessor med s-kniv og kjør på fullt til alt blir ganske finmalt (dersom kokosmassen ikke blir skikkelig finmalt vil resultatet bli en mer smulete kake som ikke henger så godt sammen).

Tilsett kokosmelk og kokosolje og kjør til alt er godt blandet (skrap røret ned fra sidene etter behov).

Tilsett egg, Sukrin og stevia og bland godt.

Tilsett vanilje, sitronsaft, salt og natron og kjør i noen få sekunder til.

Hell røret i brødformen og jevne ut toppen med baksiden av en skje eller en slikkepott.

Kaken stekes i ca 50 minutter eller til toppen er gylden. Ta den ut fra ovnen og la den avkjøle i formen i ca et kvarter før du løfter den ut og legge den på en rist.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_3425