Jeg elsker når det går an å snike inn ekstra næringsrike godsaker forkledd som dessert! Disse brownies ble slukt rett ned og ingen i min familie ante at de ble laget med søtpoteter og avokado. He he.

Men brownies uten sukker, gluten, melk eller mel og laget med grønnsaker? Nesten for godt til å være sant (eller kanskje helt disgusting)?

Neida. De er kjempegode!!

Her brukte jeg en kombinasjon av søtpotetpure og avokado men det går også helt fint å bruke kun søtpotet eller gresskarpure – alt funker! (Bare husk at du må doble mengden med søtpotet hvis du dropper avokaodoen.)

Du kan smake deg litt frem i forhold til søtning – jeg synes søtpoteter gir mye sødme i seg selv men det synes kanskje ikke alle 😉

 

 

Brownies med søtpotet & avokado

  • 1,5 dl søtpotetpure eller gresskarpure
  • kjøttet fra 1 liten moden avokado
  • 3 egg
  • 0,5 dl kokosmelk
  • 1 ts vanilje ekstrakt

 

Forvarm ovnen til 175 grader og smør en kakeform godt med kokosolje (jeg bruker en firkantet glass form).

Ha de første 5 ingrediensene en foodprosessor med S-kniv og kjør til alt er godt blandet. Dersom du ikke har en foodprosessor kan du selvsagt bruke en håndmikser – bare pass på at avokadoen er godt most på forhånd.

Tilsett kokosmel, kakaopulver, søtning, bakepulver og salt og kjør til røret blir jevnt. Ha hakket sjokolade og evt valnøtter oppi til slutt og bland i bare noen få sekunder.

Hell røret i formen og jevn ut toppen med en slikkepott.

Stekes i 40-45 min eller til sidene begynner å løsne litt fra formen.

Avkjøles på rist.

Dryss evt med litt kakaopulver eller sukrin melis og nyt!