Hei og hopp! Nå er det virkelig gått en god stund siden jeg har skrevet et nytt innlegg på bloggen. På grunn av mye jobbing, litt reising og generelt for lite fritid har bloggen måtte kjede seg litt i baksete.

Men nå tenkte jeg å dele noe jeg har brukt å lage spesielt når jeg har litt dårlig tid og/eller er litt matlei og tom for fantasi. Jeg opplever av og til at  jeg blir litt sulten når jeg er ut på farta eller har ikke tid til å ordne meg noe “ordentlig” (eller rett og slett ikke gidder).

Dette er en litt enklere versjon av mine vanlige fettbomber som krever både mindre tid og mindre ingredienser samt at disse holder seg litt bedre ved romtemperatur (=smelter ikke så lett). Slike bomber tar jeg med overalt i veska mi og er den perfekte snack enten du er ute på tur, på reise, på jobb eller du rett og slett har lyst på noe godt! Med masse sunt fett og helt uten sukker kan du til og med overraske barna ved å snike de oppi matpakken.

Energibombene du ser på bilde over inneholder kun 2 ingredienser: kokossmør og rå kakonibs. Veldig enkelt og greit. Du kan selvsagt gjøre de litt mer avanserte ved f.eks. å tilsette litt vanilje ekstrakt / ekte vaniljepulver / peppermynte ekstrakt og bytte ut kakaonibs med hakket pistajnøtter, mørk sjokolade og/eller gojibær. Personlig synes jeg de er søt nok som de er, men vil du ha mer sødme så kan du jo tilsette noen dråper stevia med eller uten smak.

Kokossmør kan kjøpes ferdig eller du kan lage det selv (mye billigere) i en god blender eller foodprosessor med S-kniv.

Bare ha 1-2 pakker med usøtet tørket kokosmasse i en blender og kjør på lav hastighet til den blir flytende. (Jeg må stoppe blenderen ganske ofte underveis for å skrape ned).

Kokossmør blir veldig fast når den står kaldt eller ved romtemperatur, men kan lett smeltes igjen over et vannbad.

 

For å lage energibomber tar jeg en god klype rå kakaonibs oppi silikon isbitformer og bruker en liten skje for å fylle resten med flytende kokossmør. Da setter du formen i kjøleskapet til de blir fast (dette går kanskje kjapt) så presses de bare ut. Energibombene kan fint oppbevares ved romtemperatur men tåler dårlig f.eks. å ligge i en varm bil 😉