Nå er det altså utrolig leeeeeeeenge siden jeg har skrevet et nytt innlegg! Dette skyldes rett og slett en en travel hverdag med full jobb, hunder som trenger tur, kopplam som trenger flaske, barn som skal skysses hit og dit, et hus som måtte males, bla, bla, bla…med andre ord et liv som de alle fleste har.

Men av og til tryller jeg frem noe så enkelt og fantastisk godt at det bare MÅ deles!

Denne dippen er et litt mer spennende alternativ til vanlig rømmedipp og kan brukes både som salat dressing, dipp eller tilbehør til grillmaten. Super enkelt og super nam!

Vil du ha en melkefri/paleo versjon så bytter du bare ut rømme med helfet kokosmelk (resultatet blir mer som en flytende dressing enn dipp 😉  Og dersom du ønsker mer varme kan du bruke f.eks. habanero pepper istedenfor jalapeño (men WATCH OUT!!)

Enjoy!

Jalapeño dipp med lime og koriander

  • 2 dl Røros- eller seterrømme (eller helfet kokosmelk)
  • 2 dl majones (aller helst hjemmelaget!*)
  • ferskpresset saft fra 1 lime
  • en god neve finhakket koriander
  • 1-2 jalapeño pepper, finhakket og uten frø
  • 1/2 ts uraffinert havsalt/mineralsalt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss rødløk, finhakket
  • ca 1/4 ts ferskmalt sort pepper
  • 1/4 ts tørket chiliflak

 

Ha alle ingrediensene (bortsett fra koriander) i en bolle eller sylteglass og bland godt. Dette kan også gjøres i en blender eller ved bruk av en stavmikser men personlig synes jeg det er fint med noen små biter av rødløk og jalapeño pepper i dippen.

Tilsett hakket koriander til slutt og rør godt om. Oppbevares i kjøleskapet.

*Jeg bruker DENNE oppskriften fra min favoritt matblogg Nom Nom Paleo for verdens beste og enkleste hjemmelaget majones!